En tvillingmammas bekännelser

Senaste veckan har,pga yttre påverkan, fått mig att fundera över förändringar i vardagen. Att sätta gränser är inte lätt och speciellt inte om det handlar om dels att andra påverkas men dessutom att barnen är framme vid den dokumenterade ”trotsåldern” personligen skulle jag hellre vilja kalla det en ”utvecklingsfas för att testa gränser och gå föräldrar på nerverna” men det kanske är för långt =D Men nu är vi där, iallafall min son. Mitt dilemma är att varje dag försöka ge båda tvillingarna lika mycket uppmärksamhet. Så svårt när den ena får utbrott på allt: klä på sig, förändringar, felplacerad mattallrik mm mm och mitt lilla hjärta Emma: klär på sig själv, väntar utan att klaga och nöjer sig med att få pyssla om sin docka…..ggaaahhh. Gör försök att ge Emma uppmärksamhet genom att prata om allt o inget men så kommer Nikola o får utbrott för att nallen sitter fel i soffan….suck!!!!

2 Responses to “En tvillingmammas bekännelser”

  1. Hanna Says:

    Det kommer nog aldrig vara rättvist. Som när S kom blev ju det inte lika mycket fokus på E som tidigare, men de är deras vardag och de lär sej anpassa sej.
    Emma är cool nu men när hon kommer till 3-4 (den fantastiska perioden vi är i nu) så kanske det kommer vara tvärtom.
    Om inte då, så när hon är 14-15. hihi!

    Emil testar också gränser och grinar nog fasiken hela tiden och för ingenting och sen gör han lite saker för att provocera. Tåååååååålamodet prövas om inte annat.

    Puss och kram kära du och ni måste komma ut alla tre och röja runt lite här hemma.

  2. twins2up Says:

    Tack hjärtat!! Skönt att höra lite från andras vardag. Ibland känns det som att det är ödet som bestämmer hur dagen ska bli. Ingen dag är den andra lik och humöret på kidsen är rena pms:en…=D Hänger aldrig med i svängarna och har ingen möjlighet att påverka för det känns som om har de små liven bestämt sig för något så blir det så…suck!
    Självklart vill vi jätte gärna komma o busa hos Er! Kom förbi på jobbet nån dag så kan vi babbla lite…PUSS

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu