Sötaste Emma!

En massa 3-5 åringar på en förskola kan verkligen inte vara lätt. Stor eloge till alla förskolelärare som kan hantera allt! Vet inte om alla förskolor hanterar det här lika men på änglarnas är det så här när det händer något: fröknarna talar om för föräldrarna när det skett en konflikt mellan barnen men de ger inte namnet på det andra barnet som va med i konflikten. Personligen så tycker jag att det är suveränt pga att inget barn ska behöva vara ”syndabocken”. Jag har fått ca 2-3 konfliktsamtal. Handlat om Nikola o en annan pojke som varit oense om en bil eller annat. Känns helt naturligt för pojkar…. Ett annat va när en pojke knuffat Emma o Nikola va där på 2 sek o knuffade ner stackarn. Sa några kloka ord till Nikola men samtidigt så försvarade han sin syster så reaktionen är helt ok :-)
Det som bekymrar mig nu är att en tjej tog tag i Emmas finger o vred om det så hon grät en lång stund. Till skillnad mot Nikola så skulle Emma inte ens röra en fluga. Hon är bara go o glad o leker med sitt. Hon klagar aldrig över att hon har ont så hon berättade inte för mig. Fröknarna berättade inte heller för mig vad som hänt. Däremot får jag veta av min pratglada son vad, vem o när det hade hänt något.
Dagen efter frågade jag Emma angående hennes finger hon svarade att det ” gjorde JÄTTE ont, mamma!” inga namn, inget illa om någon. Beundrar min dotter enormt för hennes omtanke om alla andra! Hon är verkligen underbar! Även om Nikola är krävande så beundrar jag honom för att hans uppmärksamhet.
Puss på Er My Angels!

- My Angels for iPhone

4 Responses to “Sötaste Emma!”

  1. Mormor Says:

    Men stackars Emma. Hur är det med hennes finger? Det räcker med att hon blir ”misshandlad” av Nikola lite då och då, tycker mormor.

  2. twins2up Says:

    Frågade henne igen idag och hon svarade: ” det är helt ok, mamma” stort leende som alltid! Förklarade åter igen att det inte är ok att någon gör så mot henne. Hon nickade o sa : ”Jag älskar dig, mamma!” Sötare finns inte!!!

  3. Hanna Says:

    Konstigt att personalen inte sa något om den händelsen….?

  4. twins2up Says:

    Ja faktiskt men samtidigt så får man ta det från hur min situation ser ut. Lämnar alltid men har aldrig möjlighet att hämta. Oftast vid hämtning som föräldrar får info från dagen. Men vi har nu hittat ett sätt som fungerar för oss….

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu